Ve Vídni se každoročně konají před radnicí tradiční vánoční trhy. Já jsem je navštívila 2x. Město je nádherně vyzdobeno a osvětleno, prodávají se ručně malované baňky, ozdoby, sladkostí a cukroví a nesmí chybět tradiční punč - Weihnachtspunsch.
Recept jsem získala od kamarádky, jejíž dcera se do Vídně provdala.
čerstvá šťáva z vymačkaného citronu
2 vanilkové lusky
1 celá skořice
7 hřebíčků
kůra z jednoho citronu a pomeranče
750 ml červeného vína
200 ml kvalitního rumu
500 ml pomerančového džusu
500 ml černého čaje
5 lžíc třtinového cukru
100 g marcipánu
20 g tmavé čokolády
- Lehce karamelizujte hnědý cukr, nalijte čaj, džus a citronovou šťávu a víno.
- Přidejte kůru, hřebíček, skořici. Vyškrábejte vanilkové lusky, nakrájejte čokoládu a marcipán .
- Pomalu zahřejte, 10 - 15 min. vaříme.
- Přidejte rum
Nalijte do hrníčků a můžete dozdobit kolečkem pomeranče, citronu nebo vložte kousek skořice.
Na trzích se punč nalévá do hrníčků, které jsou zdobeny motivy Vídně nebo Vánoc a protože se na ně platí záloha, můžete si je odnést domů.
Vyzdobená a osvětlená radnice
I stromy mají své ozdoby
Stánky, ozdoby, sladkosti a nesmí chybět dobrá vídeňská klobása
Žádné komentáře:
Okomentovat
Prosím zanechejte svůj vzkaz, názor nebo příhodu, ale nevkládejte žádné reklamy a odkazy na jiné stránky.
Nevhodný obsah smažu.