nádraží Solotvino
Voda v jezeru je natolik slaná a nasycená, že vás drží na hladině. Když z vody vyjdete a uschnete, jste bílí a nasoleni jako herynci. Bylo nádherně a užívali jsme si.
V poledne Ivan vyhloubil malou jámu, v ní rozdělal oheň, postavil nad ohniště hrnec, zakryl ho drnem a nechal asi hodinu bez povšimnutí. Pak hrnec otevřel a do nosu nás udeřila super vůně. Maso se zeleninou bylo výborné, pustilo šťávu a do ní jsme si namáčeli chleba.
Problém nastal později. Měli jsme žízeň a naše zásoby došly. Ivan s Honzou se vydali na průzkum, aby někde koupili vodu, ale bohužel. Podařilo se jim v sanatoriu za úplatek koupit jen dvě láhve sektu Rossijskoe Igristoe. Podotýkám, láhev stála 2 rubly, t.j. 20 Kč. Asi si dovede představit, když jsme to na slunci vypili. Rázem z nás byli ospalí a ovínění nasolení herynci. Ale vše dobře dopadlo a večer jsme v pohodě dorazili domů.
Protože mi maso se zeleninou moc chutnalo, zkoušela jsem ho později udělat doma na plotně a podařilo se.
Ingredience pro jednu osobu
1 vepřový plátek - krkovička, 100g anglická slanina, 1 klobáska
2 rajčata, 1 papriky, zelí - listy, 2 - 3 brambory, 2 - 3 žampiony, já zkoušela přidat cuketu
nové koření, bobkový list, sůl, pepř
Dolů na dno hrnce dáte část anglické slaniny a pak všechny ingredience vrstvíte, střídáte maso a zeleninu a také koření. Hrnec přikryjte pokličkou a postavte na mírný oheň asi tak na 30 - 45 minut.
|
Žádné komentáře:
Okomentovat
Prosím zanechejte svůj vzkaz, názor nebo příhodu, ale nevkládejte žádné reklamy a odkazy na jiné stránky.
Nevhodný obsah smažu.