Kuťu dělávala moje maminka obvykle na Vánoce, pak jsem na ni zapomněla a nedávno mi ji připomněla sestřenice. Ta naše kuťa je z Podkarpatské Rusi.
2 hrnky krup
1 lžíce másla
2 hrsti ořechů
5 lžíc mletého máku
3 lžíce medu
špetku soli
1 jablko
1 hrst rozinek
sušené ovoce podle chuti, mandle
Kroupy přes noc namočíme a uvaříme. Na pánev dáme máslo, na něm restujeme ořechy, přidáme mák a med a krátce prohřejeme. Smícháme s kroupami.
Můžete si základní kuťu i ochutit dalšími ingrediencemi.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Prosím zanechejte svůj vzkaz, názor nebo příhodu, ale nevkládejte žádné reklamy a odkazy na jiné stránky.
Nevhodný obsah smažu.