Já vařím boršč ve velkém hrnci a pak si přijde pošmáknout celá rodina a ještě si odnese i v kastrůlku domů.
Na vývar:
1 kg hovězí kližka, krček, kosti
5 ks bobkový list, 5 kuliček nové koření, přidám pórek, cibuli, česnek, sůl, vegetu bez glutamátu
Zeleninový vývar:
1 mrkev, 1 petržel, 1/2 celeru - nastrouhám na středním struhadle a osmahnu na oleji
pak podliji vodou, přidám na kousky nakrájené zelí, osolím a uvařím na skus, přidám na kostičky nakrájené brambory a dovařím
Červená řepa:
Protože je s ingredienci práce a mám vždy všechno červené, kupuji hotovou vakuovanou vařenou řepu. Tu pak nastrouhám - na zeleninu i řepu používám struhadlo mixeru. Do kastrůlku dám olej a na něm řepu orestuji a když je hotová, přidám trochu octu. Tím řepa dostane krásnou červenou barvu.
Masový vývar scedím, přidám kousky masa, vliji celý zeleninový vývar a řepu. Dosolím, popřípadě přidám trochu octa.
Na talíř pak na polévku dám kopeček zakysané smetany.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Prosím zanechejte svůj vzkaz, názor nebo příhodu, ale nevkládejte žádné reklamy a odkazy na jiné stránky.
Nevhodný obsah smažu.