1,5 l vody
2 bobkové listy
1 badyán
2 bobkové listy
1 badyán
3 hřebíčky
1 kousek skořice
5 kuliček nového koření
kousek zázvoru
sůl
Uvaříme vývar, který scedíme.
100 g slaniny nebo anglická
1 malou lžičku sádla - uškvaříme do křupava
postupně přidáváme další ingredience a neustále restujeme
3 stroužky česneku, kousek chilli podle chuti
300 g mletého hovězího masa - dobře zrestujeme
přidáme lžičku uzené papriky a drceného kmínu
1 nadrobno nasekanou cibuli
kousek pórku
1 mrkev,1 petržel, půl fenyklu - nastrouháno na hrubém struhadle
300 g zelí
zalijeme připraveným vývarem, přidáme 100 g propláchnuté rýže (já někdy používám tarhoňu)
2 lžíce rajského protlaku
sůl dle potřeby
Uvaříme na skus a dochutíme
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce rybí omáčky
trochu cukru
rýžový ocet dle chuti
škrob na zahuštění - já používám hotovou světlou jíšku
Někdy přidám výhonky bambusu, houby Shitake a karí pastu.
Nejpálivější z nich je zelené kari, následované červeným a žlutým.
Na talíři ozdobíme nasekanou petrželkou a kdo má rád ostré může přidat i nadrobno nakrájenou červenou chilli papričku.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Prosím zanechejte svůj vzkaz, názor nebo příhodu, ale nevkládejte žádné reklamy a odkazy na jiné stránky.
Nevhodný obsah smažu.