22. 9. 2019

Vepřové na bramborách

Rychlé a vynikající maso z jednoho pekáče i s přílohou.

500 g plátků vepřového masa (kotleta, krkovička, plecko - prostě co máte rádi)
500 g brambor - asi 1 cm plátky
250 - 300 g tvrdého sýru - Eidam, Gouda
1 větší cibule
česnek podle chuti
1 kelímek zakysané smetany
2 lžíce majonézy
sůl, pepř, koření, bylinky podle chuti, já někdy používám nastrouhaný zázvor

Na vymazaný pekáč poklademe nakrájené osolené brambory a na ně na měsíčky pokrájenou cibuli.



Maso osolíme, opepříme, okořeníme. Pokud použijete čerstvé bylinky, zamíchejte je mezi brambory. Maso poklademe na cibuli.
Zakysanou smetanu smícháme s majonézou, přidáme lisovaný česnek nebo strouhaný zázvor a namažeme na maso. Někdy pro obměnu pokladu na maso plátky rajčat, papriky, žampiony... Posypeme strouhaným sýrem.



Troubu rozehřejeme a pečeme asi 30 - 40 minut. Já obvykle pekáč přikryji alobalem. Pak alobal sundám a nechám chvíli zapéct.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím zanechejte svůj vzkaz, názor nebo příhodu, ale nevkládejte žádné reklamy a odkazy na jiné stránky.
Nevhodný obsah smažu.