20. 6. 2020

Holubce

1 hlávka zelí
250 g vařené rýže
1/2 kg mletého masa - míchané
olej
cibule
sůl pepř
mletá paprika
kmín
utřený česnek
rajský protlak

Dáme celou hlávku do vody a asi 15 - 20 minut vaříme. Dáme vychladnout a rozebereme na jednotlivé listy. Spodní tuhou část vykrojíme.
Uvaříme si rýži.
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme maso, které osolíme, okořeníme a dusíme aby se vypekla všechna voda. Přidáme utřený česnek a vařenou rýži a vše dobře promícháme. Směsí plníme zelné listy, které naskládáme vedle sebe do hrnce, zalijeme rajčatovým protlakem, popřípadě trochou vývaru.

program maso
podáváme se zakysanou smetanou





Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím zanechejte svůj vzkaz, názor nebo příhodu, ale nevkládejte žádné reklamy a odkazy na jiné stránky.
Nevhodný obsah smažu.