20. 6. 2020

Ivanův hrnec

Byli jsme na Podkarpatské Rusi na solném jezeře Solotvino a manžel sestřenice nám udělal tuhle baštu, proto se jmenuje podle něho.
Nejprve vyhloubil v zemi jámu podle velikosti hrnce a v ní rozdělal oheň. Kolem hrnce ale musí být malinkatý průduch, aby se ohýnek nezadusil. Pak směs na ohni připravoval asi 30 minut. Já zkoušela dělat směs v remosce i v elektrickém tlakovém hrnci a také to jde.

Suroviny si upravíme podle počtu osob - zde je porce pro jednoho:

plátek vepřového masa - já používám krkovičku, není suchá
klobáska - kdo má rád pikantní
anglická slanina - plátky
3 - 4 celé listy zelí
2 brambory - nakrájené na hrubší plátky
cibule na kolečka
paprika
sůl, pepř, nové koření, bobkový list

Připravíme si všechny ingredience a začneme vrstvit. Dolů ale musíme dát anglickou slaninu, pak už na tom nezáleží. Každou vrstvu osolíte, okořeníte, proložíte novým kořením a bobkovým listem.
Já zkoušela přidat i rajčata, houby, žampiony, cuketu, lilek, fenykl...

Zakápneme trochou oleje a asi čtvrt hrnečku vývaru, ale může být i voda.

Program maso
Hotové za 12 minut a bomba...




Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím zanechejte svůj vzkaz, názor nebo příhodu, ale nevkládejte žádné reklamy a odkazy na jiné stránky.
Nevhodný obsah smažu.