7. 5. 2022

Pekingská polévka

voda
2 kuřecí skelety, ze kterých si připravíme vývar a po uvaření je obereme a nakrájíme na malé kousíčky
bobkový list 
nové koření
kousek zázvoru
sůl 

olej 
1 cibule - zesklovatět
1 malý rajský protlak 
15 dkg zeleniny - nakrájet na velmi drobné kousky(kukuřice, mrkev, hrášek, houby Shitake, bambusové výhonky, zázvor, směs dle chuti)
sůl 
vše povaříme na skus

Když máme tyto dvě směsi připravené, smícháme je a přidáme
2 rozkvedlané vajíčka a jen chvíli povaříme aby se vajíčka zdrcla.

Pak ochutíme:
sůl
sójová omáčka
rybí omáčka
trochu cukru
rýžová ocet dle chuti
škrob na zahuštění

Na talíř si nakrájíme jarní cibulku, čerstvou chilli papričku a zalijeme horkou polévkou.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím zanechejte svůj vzkaz, názor nebo příhodu, ale nevkládejte žádné reklamy a odkazy na jiné stránky.
Nevhodný obsah smažu.